Доста отдавна не бях поствал, но ето че днес дойдоха две покупки. Първата се състоеше от четири (да, човекът така си поства - пощенски плик с максимум 5-6 часовника вътре) пощенски плика. Общо взето - нищо скъпо, но си избрах по-интересни часовници. По-голямата част са неработещи, но потенциалът за оправяне е много висок. Ето обща снимкка:
И така - започвам с няколко механизма. Четири ДеЛукса, като един от циферблатите е в много добро състояние, втори - малко по-лош, но все пак съвсем използваем. Продавачът твърди, че са работещи, ще ги видим. Най-радостният за мен е обаче циферблатът от Ракета 2209, тъмно-червен. Такъв нямам, досега само веднъж съм виждал в ЕБей, участвах за часовника и заложих снайпера на 80$, но той се продаде за $184 !!!! А сега - не само циферблат, а и стрелки, че даже и механизмът работи, на едноцифрена цена
А, щях да забравя - Искрен ме беше помолил да му търся Победа с червено 12 (и по-точно циферблат). Последният механизъм беше такъв, неработещ, но циферблатът все пак може да се ползва. После ще му пиша
Продължавам с две Амфибии и два Командирски - малко по-нестандартни модели.
Следват три интересни Востока - един "Карлсон", още един с коронка на 2 ч., и един "Рибено око".
Ето и четири Ракети - една антимагнитна, две юбилейни и една за пълнеж (не знам защо, но този модел ми е вървежен в ЕБей, явно си го харесват)
Две много добри попадения - Радуга и отново Победа "червено 12", но с рисуван циферблат. На тях ще трябва да им обърна повечко внимание, с тях може би ще си избия цялата доставка
Слеващите са три Востока - един юбилеен и два в каси от "Дружба"

. Всъшност основно заради касите ги взех...
И накрая едно Примче, също обещаха, че работи, да видим...
Другото колетче от Русия съдържаше доста по-скъпи нещица:
Първо - един Урал в странна бяла каса. Капакът и със сигурност е за машина с централна секундна стрелка (изтумбен). Но за съжаление механизмът се оказа ... Молния, най-вероятно е отчупено връхчето на секундното колело:
Другият също е странен - Ракета амфибия, но с циферблат "Корнавин", и с някакви обикновени стрелки.
Хубавото е, че от предишните Ракети ми остнаха ми остана сравнително запазени циферблат и стрелки.
Само още се чудя как е по-ценен, с циферблат "Ракета" или с циферблат "Корнавин"

. Защото Ракети все пак се виждат, ама Корнавин Амфибия - май не съм виждал досега...
Ами това е днес, утре идва още едно малко руско колетче, трябва вътре да има една Дружба с чужда каса, таман да си окомплектовам още една
Поздрави, Миро.