Скримшоу рисунките са ми много интересни,и имам мерак да се науча,ама е много трудно мамка му

Ти си бил ножар,що се криешplamenhar написа:Хубави ножове.И майсторлък!
Едно време (преди 30 години) правех едни специални ножове за обработка на стройки за обои и фаготи.Използвах ножове за абрихти.На лазер ми ги цепеха на две по дължина.Едната част си оставаше готова със скосена страна,а другата я скосявах на ръка с Умелие руки.Със дискове залепена шкурка и малки шмиргели.Дръжките ги правех от напластени листа тъмнозелен ,тъмно червен или черен плексиглас залепени с хлороформ.Голямо блъскане беше за един нож.
Но навремето нямаше откъде да се купят.А и такива специализирани инструменти струваха страшно много по чужбина.
Рога на северния елен порест ли е?
Аз миналата седмица усмърдях комшиите с едни биволскиiivetsa написа:Рога на северният елен има съвсем малка пореста част в средата,и няма нищо общо с рогата на нашият благороден елен!Много хубав материал за дръжки на ножове,но е труден за намиране!
Много ми хареса.Направо чудесен,а и кания.....браво.iivetsa написа:Острието ми го прави Тошко от Бургас,другото е моя работа.Стоманата е 1,2379 което е еквивалент на Д2,и съм ного доволен от качествата които показва!Дръжката е с гард от никелсилвър,гренадил,туя и накрая рог от северен елен.Викинга аз го чоплих с една голяма игла,и горе долу стана,ама трябва още упражнения!Ето една по голяма снимка,да го видиш по добре:
Скримшоу рисунките са ми много интересни,и имам мерак да се науча,ама е много трудно мамка му
:shock: :shock: :shock: :shock: лък за цигулка ли е това? Уникално е станало(и марка си има ;) )plamenhar написа:Какво ли не съм бил.
Ползвал съм и аз рога,от крави.
За съжаление плътни блокчета с размери 45/25/14 мм. трудно се изкарват от българските крави.
Затова изрязвах пластове,нагрявах и пресовах да станат плочки.Няколко плочки залепвах и получавах горния размер.После всичко останало с машинки мое производство.Сребро или злато-запояване,седеф.