Нови придобивки част 2
-
- Специалист
- Reactions:
Re: Нови придобивки част 2
Кое е по бързо колата или часовника , засега води саата .
Честито за новата играчка , както казва Мишо сега ще установиш че всички са за човъркане , ако ги искаш КОСК.
Аз си сипвам
за да чакам втора част , от толкова кутии все ще изскочи нещо 
Честито за новата играчка , както казва Мишо сега ще установиш че всички са за човъркане , ако ги искаш КОСК.
Аз си сипвам

И от мен честито
Много полезна джаджам, сам ще го установиш бързо.

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Новите ми придобивки от последната седмица :
1. Още един "Прим", този път кварцов !

Има и камней. Определям модела като калибър 210, със 7 камъка, произвеждан в началото на 90-те години.
Беше с жестоко надрано стъкло, което полирах. Касата също има следи от премеждия. Обаче работи! Има и бърза смяна на датата, на първа стъпка на вадене на ремонтоара.
Много ме зарадва, още повече че ми излезе почти без пари!
2. Една "Ракета" калибър 2601. Досега от този калибър имах все от часовниците за слепи хора, а те разбираемо са с по-груба изработка. Този е по-изящен, макар и да не е в идеално състояние.

3. Една "Чайка" на ЧЧЗ, калибър 2605.

Това е засега, както се казва "Малко, но от сърце"!
1. Още един "Прим", този път кварцов !

Има и камней. Определям модела като калибър 210, със 7 камъка, произвеждан в началото на 90-те години.
Беше с жестоко надрано стъкло, което полирах. Касата също има следи от премеждия. Обаче работи! Има и бърза смяна на датата, на първа стъпка на вадене на ремонтоара.
Много ме зарадва, още повече че ми излезе почти без пари!

2. Една "Ракета" калибър 2601. Досега от този калибър имах все от часовниците за слепи хора, а те разбираемо са с по-груба изработка. Този е по-изящен, макар и да не е в идеално състояние.

3. Една "Чайка" на ЧЧЗ, калибър 2605.

Това е засега, както се казва "Малко, но от сърце"!
Фейсбук-група за любители на чешките часовници "Прим" ("Prim")
https://www.facebook.com/groups/587660169722031
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Поздравления за всички!
Чайка-та е супер часовник за мен. Малка секундна, дата, супер профил на касата. Само модерната епоха не съвпада с вкусът на повечето, но ако човек не държи на чуждото мнение би намерил един страхотен спътник в живота в лицето на това Восточе пардон.. Чайка.
Чайка-та е супер часовник за мен. Малка секундна, дата, супер профил на касата. Само модерната епоха не съвпада с вкусът на повечето, но ако човек не държи на чуждото мнение би намерил един страхотен спътник в живота в лицето на това Восточе пардон.. Чайка.
-
- Специалист
- Reactions:
Тоя Прим кварц , с какво е вътре , това 210 тяхно родно производство ли е ?

Нямам информация, а и на механизма не пише нищо. Калибъра го определих единствено по това че има дата, а те са правили два калибър - с дата и без дата, така че може да се каже че този е калибър 210.stepona555 написа: 20 Авг 2020 18:53 Тоя Прим кварц , с какво е вътре , това 210 тяхно родно производство ли е ?
Възможно е да е собствено производство, защото Чехословакия е била от малкото страни в света, способни да произвеждат собствени часовници от начало до край, една от осемте в края на 40-те години и една от 12-те през 50-те години.
-
- Специалист
- Reactions:
Пристигна една кутийка с част от нещицата заловени това лято.
Като я отворих ме лъхна един хубав немски въздух , през главата ми мина картина на халби и вурстчета , и бързо съсякох една Перлебаахър от Лидъла.
Прозт
На снимките се вижда , какво да обяснявам все едно че разбирам , очаквайте ги скоро в Туйтър на страницата на Тръмп.

Тоя няма отвиване , добре че знам какво има вътре .

Поздрави и весела седмица
Като я отворих ме лъхна един хубав немски въздух , през главата ми мина картина на халби и вурстчета , и бързо съсякох една Перлебаахър от Лидъла.

На снимките се вижда , какво да обяснявам все едно че разбирам , очаквайте ги скоро в Туйтър на страницата на Тръмп.

Тоя няма отвиване , добре че знам какво има вътре .

Поздрави и весела седмица

От тази кутийка фаворити са ми Zentra-та и особено Seiko-то. 

Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. 

Много красиви попълнения! Най-обичам да разглеждам ретро-часовници! 

Аз пък днес не съм на вълна нови попълнения, а реших да пробвам нови материали и си взех и някои инструменти.
Една пинсета Dumont 27, защото вече изхабих същата с неправилна употреба. Много е удобна и фина, но и нежна, два пъти я заточвах, ама не е същото, та си взех нова.
Взех си едно лепило за стъкла - G-S Hypo Cement и полиращ крем за метали Menzerna.

Вече ги пробвах и май ще остана доволен - ето първата жертва - залепено стъкло и излъскана каса:

Половин килограм малки клещи, различни чешити - обичам да събирам разни неща, да си ги имам.

Една пинсета Dumont 27, защото вече изхабих същата с неправилна употреба. Много е удобна и фина, но и нежна, два пъти я заточвах, ама не е същото, та си взех нова.
Взех си едно лепило за стъкла - G-S Hypo Cement и полиращ крем за метали Menzerna.

Вече ги пробвах и май ще остана доволен - ето първата жертва - залепено стъкло и излъскана каса:

Половин килограм малки клещи, различни чешити - обичам да събирам разни неща, да си ги имам.

Като марка Роамера е фаворит, като не броя Белматика на Сейко като колекционерска стойност. Въобще всички са добри и като си спомням Тодоря кви ги купуваше преди 5г. има качествено израстване,количественото си остава непроменено, на килограми 

Чайката на Сашо2 е много добре запазена.
Рядко изпадат вече такива, а ще става и все по-трудно. На мене ми са любими тези осмоъгълни каси и им викам "Звездочка" ЧЧЗ правят с такива мисля пет техни модела през 50-те и началото на 60-те. Това не са часовници за носене непременно и тяхната архаичност не им пречи да присъстват в една колекция, точно обратното. По това се и различаваме, едни колекционират само часовници които могат да се носят в съвремието, а други като при старите монети - немож си купи и една вафла, но има съхранена история.
И аз имам няколко Чайки, ма все не мога да ги събера на едно място, та да ги снимам, то и снимки нямам ,освен на една

И аз имам няколко Чайки, ма все не мога да ги събера на едно място, та да ги снимам, то и снимки нямам ,освен на една

- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Мишо, чудесни са чайките има магия в тях - сигурен съм.
Лепилото за стъкла и аз го препоръчвам. Въобще хубаво е човек да разполага с материали и инструменти.
Когато човек е в настроение да направи нещо и липсата на инструмент или консуматив го спъва е лоша работа. Обикновенно нещата отиват към кофти импровизация и лоши резултати.
Така "подкован" човек може да сътвори чудеса.
Или другият вариант е като се родиш да те кръстят Невен. Тогава дори и да нямаш нещо ще си го набавиш по възможно най-рационалния начин, а с уменията ще събираш овацийте на хората.
Лепилото за стъкла и аз го препоръчвам. Въобще хубаво е човек да разполага с материали и инструменти.
Когато човек е в настроение да направи нещо и липсата на инструмент или консуматив го спъва е лоша работа. Обикновенно нещата отиват към кофти импровизация и лоши резултати.
Така "подкован" човек може да сътвори чудеса.
Или другият вариант е като се родиш да те кръстят Невен. Тогава дори и да нямаш нещо ще си го набавиш по възможно най-рационалния начин, а с уменията ще събираш овацийте на хората.