Нови придобивки част 2

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Публикувай отговор
stepona555
Специалист
Reactions:

Re: Нови придобивки част 2

Мнение от stepona555 »

Днес дойде поредното писмо , вътре две неща от магазин за по 1 евро , а изпращането 5 евро , много скъпи тия пощи.
Това беше обявено като Рула и търга стигна откъдето тръгна 1.10
Изображение
Изображение
Специалистите ще кажат какъв е тоя калибър 13
Дамски гражданин и той за евро да намали наполовина транспорта.
Изображение

Изображение

И опити за снимки на ръка , ама с това огледало трудно.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Весела седмица :b :b
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Ти си го намерил вече то е ясно, но оставяш закачки.
https://www.uhrwerksarchiv.de/movements ... umf-13-33/
7 камъка обрадени от метал. Като онова дето го слагат на главите на кралете и царете.
За този предмет явно трябва да се измисли други име, че хората по света като чуят Корона и се сещат вече за друго.
Изображение
Аватар
agrozev
Специалист
Reactions:

Мнение от agrozev »

Новите ми придобивки напоследък не са много. Донякъде се дължи на това че прекарвам повечето време в другото ми "у дома", а часовниците ми и инструментите са в Плевен. Животът иска своето и не мога да отделям цялото си време на любимите ми часовници …
Въпреки това има нови придобивки, макар и малко. Може би са по-канализирани вече, последица от целенасочено търсене.
Последната ми любов са големите "Чайки" на завода от Углич. Намерих си още 3 :
- Тази е направо ослепителна, невероятна красота !
Изображение
Изображение
- Още една такава, калибър 2628.Н, само че с керемидено-кафеникав циферблат. За съжаление по циферблата има поражения, но пак е много красива :
Изображение
- Взех още една, калибър 2609.Н, направо без пари. Състоянието не е добро, но ще се опитам да направя нещо по нея. Циферблатът е добре, касата - горе-долу, стъклото е спукано на много места и е за смяна (трудна работа ще е да намеря друго май!), липсва характерната червена секундна стрелка, а минутната е жълта и не отговаря на часовника, макар и да е от Чайка. Но работи, има си верижка (немаркова), а и нямах такава с овален циферблат, легнал хоризонтално. Така че съм доволен и от нея !
Изображение
Не ми "върви" напоследък с Востоците 2414.А. Все взимам някой за донор на механизъм за "Командирски", а се оказва че часовникът е в добро състояние и се разколебавам да го разфасовам. Така стана и сега, с този, реших да го оставя такъв какъвто е. Излезе ми почти без пари, продавачът си мислеше че като му е надрано стъклото, това е страшен проблем. Пък то часовничето си работи, лъснах го и му полирах стъклото, така че остава.
Изображение
Взех си още една Ракета калибър 2614.Н, вече съм събрал няколко според моите критерии за красота. Пак евтино, взех го заради циферблата и стрелките в много добро състояние, а имах такава каса също много добра, та направих размяната и го добавих в сбирката :
Изображение
Ще ме извинявате че ви показвам часовниците си в крайно състояние, вече завършени на някакъв етап или финално, но не си падам по мръсни часовници и издрани стъкла, та гледам да ги снимам след като има известно подобрение във външния вид. :)
Фейсбук-група за любители на чешките часовници "Прим" ("Prim")
https://www.facebook.com/groups/587660169722031
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Да първата Чайка ме остави замислен , много добро попадение .
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

И от мен огромна похвала за първата Чайка.
Втората снимка е шедьовър! Циферблата е божествено хубав!
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

С търпение и заплахи за отрицателен вот всичко се постига .
Днес пристигна от Франция един часовник който платих на 7 май , после изведнъж ме забрави , аз напомнях един два пъти но нищо и наскоро седнах намерих цялата кореспонденция , написах му едно писмо което не започва със здравей и не завършва с поздрави , морото като прочете за оплакване за измама и му се проясняват нещата .
За половин година това е втория случай , който се разреши положително , чак се учудвам че всичко пристига.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Жълтичък , голям масивен , работи когато си реши , понякога спира , механиката си иска чистота и ГСМ
Поздрави и весела седмица
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Пристигна и токущо го отремонтирах. Следва 24часов тест и после премахване на мрежата в плексито.
Изображение
Изображение
Аватар
agrozev
Специалист
Reactions:

Мнение от agrozev »

Новите ми покупки от последните дни. Този път съм много доволен! :yahoo
1. Отдавна си търсех 24-часова Ракета. Касата е доста износена отдолу, но отгоре изглежда добре. Може би трябва да я подменя с такава от Ракета Календар, ако намеря някоя по-запазена.
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
2. Много красива Ракета калибър 2609, 16 камъка, позлатена 12.5 микрона.
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
3. Една по-семпла Ракета калибър 2609.А, 21 камъка:
Изображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
4. И накрая едно ЗИМ-че. Много ми хареса перления цвят на циферблата и не му мислих много-много, а го купих. А и по този начин се запознах на живо с продавача, от Плевен, човек от нашата порода, събиращ стари часовници. Някой майстор му е премахнал бялото покритие на касата, сигурно е било от хром, но се е получило много удачно. Съчетано с каишката в тон, мисля че е красив!
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Честито , много хубави !
Признавам си честно , харесвам повече тая която си определил , като семпла , но на вкус и на цвет товариши нет.
А 24 часовата е супер , с тия часови пояси от по 4 часа , кой знае за какво ли са , 4 часа спиш после 4 гърмиш с торпедата и накрая 4 часа ядене пиене и карти , аз така си представям подводничарския живот.
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Поздравления и от мен!
Снимките са много хубави,, а и си се погрижил да изглеждат отлично.
Блестящ резултат.
За 24часовата:
Корпуса на календарните е с покрити лъгове. Този не е толкова зле ,че да го сменяш.
Изображение
Аватар
agrozev
Специалист
Reactions:

Мнение от agrozev »

atanweb написа: 13 Авг 2020 05:27 Поздравления и от мен!
Снимките са много хубави,, а и си се погрижил да изглеждат отлично.
Блестящ резултат.
За 24часовата:
Корпуса на календарните е с покрити лъгове. Този не е толкова зле ,че да го сменяш.
Благодаря, адаш !
Ами той корпуса е износен отдолу, отгоре не му личи, така ще го оставя. n_thumbsup
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Не знам от всички показани, защо неглежираш Ракета 21 камъка като "по-семпла" Това си е "Балтика" априори, другите ряпа да ядат, макар ,че са свестни и те n_thumbsup Когато говорим за колекционерски модели, не е толкова важно дали са в топ състояние, масовите са си масови и ще се сдобиеш с такъв, какъвто ти отпусне джоба.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Почнал съм много да задобрявам , веднага я подуших че има нещо ценно в нея .
Аз днес 13 няма да показвам какво дойде от Италия , поредния сериал , не иска да тръгне , човека ме кара да го разклатя 10 пъти , в тая жега с никакво клатене не става . Накрая се сети че имал два и сигурно ми бил пратил разваления , ще взема да копирам писмата ни , веселбата се очертава голяма .
А е с много рядък германски механизъм щеше ми се да работи , не ми се разправя да го връщам , абе 13 не ми го хвали , чак бира не ми се пие в тая жега.
Изображение
Аватар
agrozev
Специалист
Reactions:

Мнение от agrozev »

Seikosha написа: 13 Авг 2020 15:57 Не знам от всички показани, защо неглежираш Ракета 21 камъка като "по-семпла" Това си е "Балтика" априори, другите ряпа да ядат, макар ,че са свестни и те n_thumbsup Когато говорим за колекционерски модели, не е толкова важно дали са в топ състояние, масовите са си масови и ще се сдобиеш с такъв, какъвто ти отпусне джоба.
Не съм я неглижирал, явно се изразих неправилно и изразът "семпла" се натовари с отрицателни конотации, както е модерно да се казва. Харесвам я, иначе не бих я взел, още повече че вече имах такава. Просто не е такава бляскава като другата, масовата, и беше доста по-евтина. А и не смеех да я нарека "Балтика", защото не съм сигурен дали всяка Ракета калибър 2609.А с 21 камъка е такава.
Затова и публикувам толкова често тук, за да се уча от вашите мнения и опит, колеги, и съм ви много благодарен за това!
:clap:
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Вярно е ,че го има това Балтикосване :lol: на всички 21 камъкови Ракети, но тази си е както не Вимпел, а Полет де лукс, не Рекорд ,а Ракета 2209, не Космос а..., не Орбита а... :)

Изображение

Снимката е от нета - нямам таквази Ракета n_sad
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”