Сашо,циферблата беше много мръсен,както и целият часовник. Само го чистих и то много внимателно,останаха само няколко косъмчета по него,но се виждат само под лупа. Механизмът беше почти ръждясал AS 25камъка автоматик и с него видях голям зор,но тръгна,а в крайният момент и Буки удари едно рамо,че кьоравите ми очи,все изтърват по нещо дребно. Лак на циферблата не съм слагал, той е като на Сейко и това са едни от малкото циферблати като материал,на които не слагам лак, на всички други най-различни повърхности,пускам поне една мъгла отгоре,цветовете се отварят, а лака въобще не личи ,че е полаган. При други пък е точно обратното,иска много лак, ето този Атлантик,почти на щега се хванах да го пробвам от инат,пропуснал съм да го снимам в началото,беше като лунен пейзаж,явно оригиналното покритие е било скапано и някой го е боядисвал с блажна боя направо с баданарката

Колкото можах и прецених, го шкурах ( е и такова не бях правил) после ретуш,полиране и лак,лак,лак два дни,мисля,че към 22 слоя заливки имаше,можех и още да продължа,ма направо баялдисах,все пак стана малко по-добре, е,не съвсем като нов,ма пак беше достатъчно да отделя определено количество ендорфини. Това е нашето хоби,ежедневна любов и щастие.
П.П. Пропуснах да кажа ,че на Омакса пост фактум забелязах чак на снимките,че пълнежа на стрелките не е добре, ще им сложа луминова,както и на точките.