Страницата на Върбан / Страничка Варбана
-
- Специалист
- Reactions:
Re: Страницата на Върбан / Страничка Варбана
Open face значи без капак върху циферблата, само със стъкло, а Hunter са с метален капак върху
стъклото и циферблата. Half hunter пък имат малък отвор със стъкло на капака, през който се виждат стрелките, като на капака има и индекси Отдолу си има нормално стъкло и циферблат.
http://i.ebayimg.com/00/s/MTYwMFgxMTk0/ ... 8800005007" onclick="window.open(this.href);return false;
стъклото и циферблата. Half hunter пък имат малък отвор със стъкло на капака, през който се виждат стрелките, като на капака има и индекси Отдолу си има нормално стъкло и циферблат.
http://i.ebayimg.com/00/s/MTYwMFgxMTk0/ ... 8800005007" onclick="window.open(this.href);return false;
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Хм...
Тогава лично за себе си оставям вариантите Лепин - за ремонтоар и секунда на една линия и савонет - за тия като Победа, ама само за машините.
Щото си прав, има хънтери и Молнии. Ама те са си с компоновка Лепин, пък са с капак.
Тогава лично за себе си оставям вариантите Лепин - за ремонтоар и секунда на една линия и савонет - за тия като Победа, ама само за машините.
Щото си прав, има хънтери и Молнии. Ама те са си с компоновка Лепин, пък са с капак.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Абе я да сложа тук един линк (+)
Предупреждавам - това да се чете само в къщи. Не се допуска четене в обществени места - ще викнат бърза психиатрична помощ 
Трябва да взема да го преведа... ама как? Аз три пъти пробвах, и все ме болеше корем. От смях
На времето имаше украинска горилка, Первач. И рекламния и девиз беше "ЩОБ СТОЯВ У КОЖНІЙ ХАТІ!" - да стои във всяка къща. В смисъл - да я има.
А после излезе и стока-спътник, Гумка для кохання, буквално - гумичка за обичане, което представлява презерватив, годен за всички видове любов, освен за платоничната
Ето и линк: http://pushun.livejournal.com/49109.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Трябва да взема да го преведа... ама как? Аз три пъти пробвах, и все ме болеше корем. От смях

На времето имаше украинска горилка, Первач. И рекламния и девиз беше "ЩОБ СТОЯВ У КОЖНІЙ ХАТІ!" - да стои във всяка къща. В смисъл - да я има.
А после излезе и стока-спътник, Гумка для кохання, буквално - гумичка за обичане, което представлява презерватив, годен за всички видове любов, освен за платоничната

Ето и линк: http://pushun.livejournal.com/49109.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Откраднат танк (+)
Верно бе!
Откраднат тежък съветски танк девето ниво. Моднат!
Потърпевшия дал $130 да го модернизира, и му откраднали паролата:
http://news.rambler.ru/23562099/" onclick="window.open(this.href);return false;
И той вместо да събере група от бойни хацкери, взел, че се оплакал в милицията.
O tempora! O mores!
Откраднат тежък съветски танк девето ниво. Моднат!
Потърпевшия дал $130 да го модернизира, и му откраднали паролата:
http://news.rambler.ru/23562099/" onclick="window.open(this.href);return false;
И той вместо да събере група от бойни хацкери, взел, че се оплакал в милицията.
O tempora! O mores!
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Цитат от другия форум (+)
// http://strelki.info/viewtopic.php?f=23&t=17876#p154834" onclick="window.open(this.href);return false;относно фирмения сервиз, си спомням как в Джулиани едва не ми се присмяха за едно Тисо, дето избързваше с 20 сек, и ми обясниха, че то е така при механичните часовници и да не ги занимавам (едва ли не с глупусти), нищо че струваше колкото 3 сейко 5-ци. Та си мисля, че може би ще срещна същото отношение и от Таймелнд, може би щото ще мислят, че мяна да им се плати.
Просто едно дяволче отвърте ме ръчка и ме пита защо да нося 2 години часовник, който да сверявам всяка седмица, при условие, че може да бъде регулиран така, че да го сверявам примерно веднъж месечно.
Абе то той може и да може да бъде регулиран, ама да караш часовникар да го прави... не знам, как ще стане такава работа. Освен чисто случайно

А поводът е един Сейко 5, с 7009А, който явно е прихванал нещо варненско

Като дойде при мен, вървеше много бавно

В края на ноември го измих и намазах. Амплитудата се оправи. И почна да работи горе-долу точно.
Ама не ме кефеше - имаше много голяма разлика в хода между навита и развита пружина. Примерно първите часове при навиване докрай (с отвертката

Тоест - абсурд е да му уцелиш настройката - ще зависи много от начина на носене.
След внимателен оглед стана ясно, за кво става така - крайната витка на спиралата постоянно опираше във външния щифт на регулатора.
Престраших се тогава (в края на ноември) и с много зор успях да оправя спиралата така, че да не се докосва нито до външния, нито до вътрешния щифт при развита пружина и баланс около равновесието. И като го навих, се появи "игра" - допира се ту до вътрешния, ту до външния щифт.
И от тогава - два месеца настройки. Последно пипнах регулатора на 17 февруари вечерта, тогава и го нагласих на нула разлика.
И от тогава този сейковец си помисли, че е кварце

Първите два дни леко бързаше, докато си оправи навиването на пружината, и сега върви - в момента е +1.5

Е, няма нищо свръхестествено в това, ама кой часовникар ще се занимава с такива настройки?!
И колко ще се запазят, също е въпрос.
Ако съдя по Ракета "Гаудеамус" 2609, който също върви така, докато го носиш редовно и възпроизводимо. Оставиш ли го в чекмеджето - до там.
А цената на часовника няма значение. Кво като сейковеца е три пъти по-евтин от тисото, а ракетата пък още три пъти по-евтина от сейковеца?
До късмет с баланса е, а другото - мазане, амплитуда и настройка. И никакви свръхестествени работи, суперсплави за спирали и разни други такива

И виброграф не помага, поне не такъв, дето съм виждал. Трябва нещо като холтер, което да пише постоянно хода, за 24 часа, докато часовникът е на ръката и на нощното шкафче. Даже тестовете на COSC не помагат, щото хората са различни.
Аз няколко пъти го пиша вече,че да уточниш Сейко си е башка работа. Винаги съм бил подозрителен към механизми,които лесно са се настройвали на точен ход,скоро след това са се измятали от обещанието си
Сейко 7009 си е един АК47 сред механизмите,някъде четох за 80млн. произведени бр. най-продаваният Сейко механизъм, не е най-доброто на марката,но то е същото да кажеш,че еди кой си модел на Мерцедес не е най-добрият
При стандарти на Сейко GS чиито изисквания са по-строги от на COSC и за хронометър са -3/+5 съм имал(и имам) обикновени модели (А)с по-добри показатели. Е, не могат да се сравняват със Seiko Special с -2/+4 и Seiko VFA -2/+2 които са 4А по стандартизацията на Сейко (от 1А - 4А) и с 10 полуколебания в секунда,(на някои модели това се обозначава на задният капак,но за такъв механизъм от среден клас е направо трепач. Гледал съм клип от 80-те г. как Сейко произвеждат механизмите си,като във фантастичен филм,особено при сглобяването,в свръх чисти помещения,като камери, със специални облекла,като в някоя биологическа лаборатория,използват стомана и стоманизирани сплави,затворен кръг на производство,като дори и маслата са уникални и са дори за различни модели механизми,може да е излишен перфекционизъм,ам знам ли? Другото е изключителната херметизация на всичките им модели,особено след 70г. и на стъклото и на механизма,нямат и модел,без и ремонтоара да е с уплътнение. Нормално е при такива изисквания,Сейко да са един вид вечни,както казва един капацитет: Сейко са направени да се носят от поколения хора. За това и ако не да ги обичам безгранично,най-малкото изпитвам,голямо уважение към тази марка,а свалям шапка и на нацията която ги произвежда. За съжаление,е масово непозната и за нея се съди по модели които са "ширпотреба" и са били от експортни модели,предназначени за "белите хора"

При стандарти на Сейко GS чиито изисквания са по-строги от на COSC и за хронометър са -3/+5 съм имал(и имам) обикновени модели (А)с по-добри показатели. Е, не могат да се сравняват със Seiko Special с -2/+4 и Seiko VFA -2/+2 които са 4А по стандартизацията на Сейко (от 1А - 4А) и с 10 полуколебания в секунда,(на някои модели това се обозначава на задният капак,но за такъв механизъм от среден клас е направо трепач. Гледал съм клип от 80-те г. как Сейко произвеждат механизмите си,като във фантастичен филм,особено при сглобяването,в свръх чисти помещения,като камери, със специални облекла,като в някоя биологическа лаборатория,използват стомана и стоманизирани сплави,затворен кръг на производство,като дори и маслата са уникални и са дори за различни модели механизми,може да е излишен перфекционизъм,ам знам ли? Другото е изключителната херметизация на всичките им модели,особено след 70г. и на стъклото и на механизма,нямат и модел,без и ремонтоара да е с уплътнение. Нормално е при такива изисквания,Сейко да са един вид вечни,както казва един капацитет: Сейко са направени да се носят от поколения хора. За това и ако не да ги обичам безгранично,най-малкото изпитвам,голямо уважение към тази марка,а свалям шапка и на нацията която ги произвежда. За съжаление,е масово непозната и за нея се съди по модели които са "ширпотреба" и са били от експортни модели,предназначени за "белите хора"

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Ееее,имай малко търпение де,да го сейкоширам и ако остане нещо от него,ще показвам. Иначе 6309 са от малкото механизми влагани изключително в модели предназначени за износ 

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Десети ден върви свръхестествено точноSeikosha написа:Сейко 7009 си е един АК47 сред механизмите...

Изостана през почивните дни с няколко секунди и после от понеделника взе, че ги навакса - така яваш-яваш, не на веднъж, равномерно, като немски пътнически влак - точно по разписание. Сега е с по-малко от секунда напред. До вечерта ще избяга с почти цяла секунда, а през нощта ще изостане с почти цяла... ка
В оръжейни аналогии засега е СВД

Имах пред вид,че е най-масов,като бройка, а и механизма е 2А и нямаше да е произвеждан почти 20г.,ако не беше добър 
Що не го покажеш да го зърнем,кръсти ли го вече?

Що не го покажеш да го зърнем,кръсти ли го вече?

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Ами то му е време :-) Реших да не му сменям джама, щото се нагледах на преостъклени сейковци - пускат вода като дизелова подводница :'(
Мисля по въпроса за прякора, ровя в синтоистката митология за шеф на времето по джапанско :-)
Мисля по въпроса за прякора, ровя в синтоистката митология за шеф на времето по джапанско :-)
Нема кво да го мислиш. Ти вече си стигнал до правилното име - Драгунов. Звучи добре, нали?
Дай да ги "сборим" тези Seiko 5.Преди да постнеш твоите резултати ,се бях похвалил на Сейкоша с точността на онова почти ново Seiko,което имах късмета да намеря в началото на годината.Напълно не обслужен часовникът даде отклонение от 10 секунди за периода 13.01. до 22.02
Това са точно 40 дни!Нося го по около 14 часа на ден .През нощта -покой
Другото което е впечатляващо е ,че след като свалих от ръка на 22.02(събота след битака подносих Oriеnt-а) около обяд ,на 24,02 (понеделник ) преди да тръгна за работа часовникът работеше и беше верен - това са около 42ч.Сега като пиша ,се сещам че не проверих в колко часа е спрял ,но дори този резерв е .......За достоверността на горните думи гарантирам и мога да демонстрирам на тези ,които не вярват
Лично аз съм супер впечатлен.Машината е 7S26A

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Айде да ги борим
Ей сега ще покажа и снимка на моя, вярно, стара

Сега ми е с около секунда напред. Вярно, че още няма две седмици откакто е сверен и че му предстоят три почивни дни, ама дай да ги борим
Резервът ще го оценя, ама няма да е 42 часа, на 7009А е по-малко. Но поне 24 часа изкарва, както го нося, без да изостава безнадеждно.

Ей сега ще покажа и снимка на моя, вярно, стара

Сега ми е с около секунда напред. Вярно, че още няма две седмици откакто е сверен и че му предстоят три почивни дни, ама дай да ги борим