Купувам стенни часовници...
Re: Купувам стенни часовници...
Че кога е имало сръдни?! 

Аз се чудих дали да реставрирам шахматния или да го оставя така автентичен. Лака с как го махаш? Със шкурка ли?
Баш тамън! Ама си е бая търкане. Хубаво е да имаш шлайф машина.3017 написа:Аз се чудих дали да реставрирам шахматния или да го оставя така автентичен. Лака с как го махаш? Със шкурка ли?
Със шкурка по принцип е най трудния и мръсен начин. Преди години работех в Mallorca поддръжка на яхти. Имаше едно корабче за реставриране на цялата дървения, там махахме лака с пистолет за горещ въздух. Съвсем леко се нагрява и се маха много лесно, без да остава нищо по дървото. Сменя се изцяло лака и новия попива идеално.
Даже ще ви го покажа:

Даже ще ви го покажа:

С шкурка,но може да протриеш фурнира на места.Очертава се да стане като нов,с изключение на механизма.
Аз не бих предприел такава реставрация.Повече ли ще ти харесва като току що излязъл от магазина-лакиран,полиран и т.н. Часовникът и без това изглежда отлично,а следите на годините му придават повече чар-лично мнение.kapkan написа:С шкурка,но може да протриеш фурнира на места.Очертава се да стане като нов,с изключение на механизма.
[quote="kapkan"]собственика е особен ... но 

-
- Специалист
- Reactions:
Ако нямате отделно помещение с ограничен достъп ,не ви трябват Като бях по млад и глупав пробвах да сложа в хола Уж всичко беше нормално в началото ,даже и възхищение от красотата му имаше След няколко дни картинката се промени Отначало му спираше махалото но аз проявих зверски инат и продължавах да го пускам а веднъж като се върнах от прод риболов просто липсваше
Зачудих се дали да пусна в действие Рачо ковача но разумът надделя Като се замисля - не всеки може да изтрае биене на умряло на всеки половин и кръгъл час

Съгласен съм - стенния часовник е хубаво нещо, но биенето му на кръгъл и половин час е нещо, което трудно се изтрайва. Хората обаче са помислили и за това и при всички часовници, които съм виждал, биенето може да се спира.
Със шкурка е най безболезнено,стига да се внимава по ъглите и заоблянията.3017 написа:Аз се чудих дали да реставрирам шахматния или да го оставя така автентичен. Лака с как го махаш? Със шкурка ли?
С пистолет за горещ въздух става но за монолитна дървесина,както е на яхтата.
Ако е с фурнир може да се отнесе целия.
Аз бих го свалил стария лак и бих нанесъл или политура със шеллак,
или някакъв матиран.
.
"Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект"-Т.П.
http://www.nikolakovachev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nikolakovachev.com" onclick="window.open(this.href);return false;