Започвам с часовника от моето детство. Милия ако можеше да говори...Първолак с механичен часовник... :oops: след неколкократно посещение при часовникаря нашите ми купиха пластмасов дигитален.

Този Восток наследих от дедото. Балканлия човек, метър и сто с ръце като лопати. Винаги ми изглеждаше, че часовника някак се губи на ръката му. знам че стрелките не са оригиналните и е доста захабен но си го исках автентичен както го помня от детството си.

Наследство и спомен от другия ми дядо. Восток прецизьон жълта машина. за вида на цифера съм виновен аз. Не съм опитвал да го почиствам а като малък пишлигар невежа какво значи "пълновлагозащитен" го натопих в едно корито с вода. Абсолютен детски Г..З.
Малко руски звънчета.

Винаги се кефя като съм на работа да го навия да звъни и да гледам учудените лица на колегите "какво е аджеба това чудо натехниката"
Раздел Ракета. Това е марката с най много цифери като вид и никога няма да ми омръзне да ги събирам.

Светлия цифер работи мн. хубаво. Тъмния, който е по скоро черен му предстои профилактика. Разглеждал съм го мн. пъти и все си мислех че пръскан с черна боя ама пък как е останал надписа ракета тогава. Ако някой от вас има такъв цифер нека сподели.
Раздел Слава. Имам и два будилника Слава и Дружба, но не са отвършени. Малко в насипно състояние още.

Същия като този подарих на кръщелника, мн. добър мой приятел. Кефа е незаменим като видиш как се радват на нещо ретро, механично и на години два пъти колкото притежателя. Не знам дали има някакво суеверие относно подаряването на часовник /подобно на това да подариш нож... трябва да се откупи с някаква дребна монета/ ако някой от Вази знае нека сподели.
Победа.

Москва.

Восток командир-ци и една амфибия.

Накрая часовниците които обичам да нося...

сейко 5 ; LUZ ; Ricoh ; Orient ; Citizen

За всеки един от тези които нося имам спомен относно подарък от колега, намерен в нищото и спасен от умирачка, спомен от близки роднини. за мен най-важното е да асоциирам часовника който нося с нещо защото всеки път когато погледна колко е часа се сещам за нещо приятно и весело....