Колекция от стари часовници.....

Има какво да се види
Публикувай отговор
DHM
Специалист
Reactions:

Re: Колекция от стари часовници.....

Мнение от DHM »

Браво за часовничетата :thumbup: :clap:
За Електрониката няма какво да го питаш Борко, ами направо му я пращай :lol:
А швейцарчето е направо уникално с този цифер!!!
Поздравления!!! Давай все така и късмет :thumbup:
.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

И аз мисля че на швейцареца касата трябва да е правоъгълна...
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

3017 и аз в началото така мислех но всичко си съвпада напълно,от вътрешна страна на касата има малко рингче в което застава циферблата за не мърда и тук си съвпада напълно,а механизма влиза перфекно в задния капак който е стоманен....но на живо е още по красив.
Atanweb благодаря ти за хубавите думи!Значат много за мен!
Митак радвам се че и на теб ти харесва,малко е като размер часовничето,но е много приятно за носене :)
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Все пак имаш чудесен корпус и чудесен циферблат на този swiss. Ако все пак съмнението се окаже вярно ще имаш да търсиш занепред останалите половинки и така ще имаш два страхотни часовника.
Ето а какво се основава моето съмнение.
Частите може да съвпадат напълно макар и от различни модели. Този засек на циферблата най-вероятно го има на всеки модел от тази марка. Вътрепния диаметър на циферблата и механизма също съвпадат много често.
Ето едно мое творение още в самото начало, когато си мислех, че е задължително един часовник да бъде сглобен дори и не по оригинален начин:
Изображение
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

За Cafor-а ,рамката може и да не е била правоъгълна,но със сигурност отворът е бил елипсовиден,а и марката,не,че я няма вече,а и май никога не е я имало като часовникарска.
Присадов,дай да видим механизмът.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Ето го механизъмчето,но не е от него....Извининявам се моя е грешката!В деня в който го купих го пратих за профилактика и чак миналия ден си го взех и си го спомнях уж какво е ато се оказва 21 камъка ( на циферблата пише 17)... всъщност някой знае ли нещо за механизма,пък знае ли се така може и да се разбере и какъв цифер да търся :)

Изображение
Поздрави и се извинявам отново :)
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

Механизма е някаква ронда, примерно като тази:
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... Ronda_1217" onclick="window.open(this.href);return false;
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Пак се понасъбраха и бързам да ги покажа....имам още няколко,но те като се върнат от "чичко доктор"...

Изображение
Много ценно и красиво за мен часовниче....Попадне ли ми Кама винаги я взимам....все пак дядо ми имаше такъв и винаги ще са интересни за мен

Изображение
Друго интересно часовниче което ми попадна.....Изключително е запазно....а й носи голяма радост...

Изображение
Кварцово полетче...много е интересно и красиво....беше много мръсно,но сърце не ми даде да го подмина...

Изображение
Много хубава Победа...осъзнавам че,Победи ми харесват много и тази много ме радва.....а циферблатчето е много интересно....

Изображение
Красиво швейцарче,но незнам дали трябва да е със секундна стрелка.....беше притурка към една Кама която показах преди това....

Изображение
Друга много красива за мен Победа...а и доста приятна за носене.....харесва ми формата на корпуса....с различната каишка изглежда по различен начин ....

Изображение
Красива Ракета,но с изтрито надписче.....харесва циферблата....носи някаква носталгия със себе си...

Изображение
Още една такава Ракета,но с различно циферблатче....много са красиви и двете и много им се радвам....

Изображение
Тази Ракета ми хареса още когато Капкан показа неговата такава.....сигурно мога да попадна и на по запазена,но тази ми харесва колко приятно е състарена....

Изображение
И нещо също много интересно за мен....някой доста некадърно е отварял преди,но като цяло е доста красива и ми носи много голяма радост ...

Изображение
Едно късче злато към колекцията ми.....този Полет подарък на Дядо ми послучай първите си 5 години като директор на едно училище...."Награда за успешна първа петилетка" е гравирано на гърба....изключителна радост е за мен да го притежавам....

Изображение
И ще една кварцова радост,която нямаше как да пропусна.....а и циферблатчето е много приятно за гледане....

За сега толкова повече след няколко дни :)
Поздрави и Честит празник на всички....
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Браво,много хубави :clap: на мен Ракетата дето спомена ми е спомен,и един от първите ми :thumbup:
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

:thumbup: :clap: :clap: :clap:
И все така и за в бъдеще :wink: :D
.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Много ми харесват, особено защото предаваш тази симпатия и на нас.
Поздрави за чудесните часовници и добрите снимки.
Изображение
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Благодаря радвам се ,че и на вас ви харесват....някой са доста окаяна ни радоства от това което са е по голяма....
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

И дойде време да покажа още няколко прелести....
Знаете че съм от феновете на и на по окаяните часовничета....но както се изрази Seikosha "Да намираш щастие в обикновенните неща е изкуство...."

Ще запозчна с нещо скромничко.....

Изображение
От доства време това часовниче ми минава пред очите....но някакси все не му обръщах достатъчно внимание....накрая реших че щом никой не го е взех до сега ще си е за мен....а й е доста забавно...

Изображение
Едно много хубаво полетче...но секундарната стрелка постоянно пода....уж я слагам,тръгва си изведнъж я гледам паднала вътре....някой може ли да ми даде съвет как да си го оправя? А и чакам мнението на Митака (DHM) за това часовниче...знам че той ги харесва полетчетата....

Изображение
Една много интересна и забавна Ruhla....много ме радва....особено секундичката като се движи....но незнам защо са му толкова малки патенчетата на това часовниче (12mm)

Изображение
Една доста красива Слава....имам лека слабост към тях....първото ми руско часовниче беше слава и сега като ми попадне някоя по хубавка,ме съблазнява много бързо....
Много спортно-елегатно излъчване има с кафява кожа...

Изображение
Едно красиво Командирче....
Много ми харесват командирските и амфибийте,но зажалост нямам много от тях....
По това часовниче има малко работа,като смяна на стъкълце и добавяне на боя по безела(все още избирам подходящото черна,че да не заприлича на нещо грозно)....

Изображение
Много ценно и желано часовниче е за мен това....няма стъкълце защото още му търся секундарна стрелка....но много ме радва и бързам да се изфукам....

Изображение
И ето една от "Черешките" ми....Много ме радват швейцарчетата на старите марки....които не се намират толкова внешно време....знам че не са с най-добрите механизми,но идеята че са произведени преди толкова време а сега са при мен ме радва много....

Изображение

Изображение
Ето още едно такова часовниче.....немога да си го сваля от ръката....стъклото му е сменето вече,но исках да го споделя с вас,по начина по който аз го взех...с хубавата лупичка....и случайно някой да знае за марката нещо?

Изображение
Една голяма красавица от моите любими Победи....доста време търсих такава и накрая я получих като подарък от брат ми....

Изображение
И за капак нека да сложа още една черешка на тортата....Чакам мнението на 3017 за това часовниче....даже ако ми каже и нещо за него ще съм му още по-благодарен....има нужда от ново стъкълце,но сега искам да му се порадвам както си е....

Това е за сега....Поздрави и приятни почивни дни.....
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Prisadov написа:...
Изображение
И за капак нека да сложа още една черешка на тортата....Чакам мнението на 3017 за това часовниче....даже ако ми каже и нещо за него ще съм му още по-благодарен....има нужда от ново стъкълце,но сега искам да му се порадвам както си е....
Честито за новите придобивки!
Този беше първия който видях, защото така или иначе разглеждам отзад напред. Евтин часовник с евтина машина, хромирана каса. Но въпреки това на мен много ми харесват. Покажи и машината. И ме интересува от къде си купил каишката и на каква цена ако не е тейна?
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Благодаря ти!
Немога да му отворя капачето че е с много странно жлебче....като точици са а аз нямам такъв инструмент....ще го занеса да го отворят тези дни и да му сменят стъкълцето и тогава ще покажа машинката....
Каишката ми е от едно китайско часовниче което ми подариха преди време....хубава е,удобна...но не е много качествена....мисля че в ибей са 4-5 $...
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”