Няма как да имериш намагнетяване в определена област,поставяш часовника в/у компаса и той или реагира ,или не. За детайлни специализирани изследвания тука не пре чом. Това което направих е рзбира се пълна глупост, от неразбиране и от импулс, за което си платих.
Не съм сигурен точно, защото не рабирам хич от електроника, но когато на времето пратих моят ЛУЧ 3055? на Върбан да го настройва, той ми обясняваше ,че освен баланса са важни и някакви импулсни настройки. Както и да е.
За производителите на такива механизми, четох преди време разни истории, ама бая отдавна беше, има мит ,че първата схема е на Лако на Ерих Лахер, който си е една голяма работа, направил поне половината механизми освен на собствената си марка, така и на ДуРоВе , но била чопната по някакъв начин от краварите в лицето на Хамилтън. Иначе почти всички големи инхауз брандове имат такива рзработки и ЕСА/ЕТА и Омега и Сейко и ПУВ (Порта) Този на Цитизен е от първите и е фамозен, от малкото с 36000 h/A, да не се бъркат с тези обаче ,които са на базата на ЕСА примерно и само са брандирани с тяхното лого, например ТИСО Геният на евреина Липман а.к.а. ЛИП е в първите електрически часовници и е дста по-рано ,като има доста малко с електромеханичните както им викаме. Да не се бъркат и с резонаторът на Булова Аукотрон. Наистина са ми много интересни, работят прекрасно, механизмите им имат вид на нещо мислено, а не на нещо капсуловано. Един опит на симбиозата на механиката и електрическата енергия, за съжаление с висока себестойност на производство, но не и на качество в никакъв случай.
Различните марки ,бижутери и т.н. нямат нищо общо с производствот на такив механизми, те са си ги поръчвали най вече от Ebauches SA и това са търговски марки, инхауз производителите са продавали под собственото си лого, ики на такива на собствени часовникарски марки. Например Пфорцхаймският PUW нямат часовници с такова лого, за това използват собствена марка Porta ,такива примери много, Ланко и Лангендорф например (нищо ,че имат още поне 100 собствени марки). Абе всички ги знаете тези неща ,ама така тръгна писането.
П.П. Колкото до позлатените руснаци дето вика Сашо

,не е баш точно така, показвал съм вече стотици неща и много от тях не са позлатени. Това което ме интересува е било модно както в СССР, така и в Германия и Швейцария и много от тях са били с позлата, което извън стоманените и до днес си остава като едно от най-сполучливите покрития с/у корозия, а си е било и мода. От друга гледна точка в много случаи при мен интересът е и търговски и един позлатен часовник се реставрира по-лесно от един с поцинкована каса , а и има по-висока стойност в повечето случаи.
Иначе в личното ми сандъче за собствено взиране и оглупяване има пълна шарения, дори и пластмасови и кварцови, но това е друга кондика