Hand made каишка
Re: Hand made каишка
Аз бях си направил едно приспособление за изтъняването и вършеше работа. По късно може да снимам.
-
- Специалист
- Reactions:
на шмиргелов камък не става ли
Става,но после трябва да го загладиш.Аз съм си направил едно дървено приспособление,като макара на моторче и с него заглаждам
Малко се е разкапало от времето, но ето го, става перфектно с него:

Правя си ограничители за ножа, да реже на еднаква дебелина. Ако искам да я променя подлагам парче хартия или картон под кожата. Само накрая изтънявам на ръка. Ножа не трябва много да реже защото ако парчето кожа не е легнало добре, реже неравномерно.

Правя си ограничители за ножа, да реже на еднаква дебелина. Ако искам да я променя подлагам парче хартия или картон под кожата. Само накрая изтънявам на ръка. Ножа не трябва много да реже защото ако парчето кожа не е легнало добре, реже неравномерно.
Направих една каишка с голямо желание и кеф, по повод подарък на един командирец на скъп приятел обаче така и не стана. Поне за мен такъв часовник върви единствено с каишка и то с подложка.

Сдобих се с хубава кожа както за лицето на каишката, така и за гърба. По-светлата кожа се използва за хастар на обувки - много тънка и пореста. Та си помислих, че даже и да е мн. жега каишката би могла да обира потта на ръката. Сега не се вижда, щото не не направих снимки по време на изработката, но м/у двата вида кожа сложих синтетичен материал който се използва за подлепване на панталон с ръб. Идеята е каишката да не се разтяга с времето. Най-големия пропуск, който установих едва след като всичко беше подлепено, подшито и довършено е, че съм я направил прекалено дебела там където трябва да влиза патента, за да се закопчае за лъговете на часовника. Убеден съм, че някой от вас ще даде подходяща идея как да се справя с проблема. Цялостната изработка - кроене, рязане, шиене ми отне около половин ден а и изработката на шаблоните разбира се. Не ми се ще да седи без да ТУРНА часовник на каишката тъй че помагайте. БЛАГОДАРЯ предварително.

Сдобих се с хубава кожа както за лицето на каишката, така и за гърба. По-светлата кожа се използва за хастар на обувки - много тънка и пореста. Та си помислих, че даже и да е мн. жега каишката би могла да обира потта на ръката. Сега не се вижда, щото не не направих снимки по време на изработката, но м/у двата вида кожа сложих синтетичен материал който се използва за подлепване на панталон с ръб. Идеята е каишката да не се разтяга с времето. Най-големия пропуск, който установих едва след като всичко беше подлепено, подшито и довършено е, че съм я направил прекалено дебела там където трябва да влиза патента, за да се закопчае за лъговете на часовника. Убеден съм, че някой от вас ще даде подходяща идея как да се справя с проблема. Цялостната изработка - кроене, рязане, шиене ми отне около половин ден а и изработката на шаблоните разбира се. Не ми се ще да седи без да ТУРНА часовник на каишката тъй че помагайте. БЛАГОДАРЯ предварително.
Ти ми я прати,аз все ще намеря какво да ТУРНА
Браво ,много ми хареса как си я спретнал.Гледам че "ушичките" за патентите са доста широки-няма ли да можеш да изрежеш малко от хастарната кожа при върхът им със скалпел или тънък моделажен нож?

Много близо до шева не искам да режа, че ще стане грозотия. Ще пробвам да подпъхна някакво тънко острие и да срежа малко от хастара както предлагаш. Не съм я свършил тая работа щото трябва да измисля някакво тънко острие. Благодарско за предложението май ще се наложи въпреки всичко да наруша цялостта на каишката.
А защо не се опиташ да пъхнеш патента между двата слоя без да режеш?С по-дебела игла прокараѝ тунелче преди това.
Я каква УБАВА идея. Пробвам ей сегичка.....Еййй няколко глави по добре от една.
-
- Напреднал
- Reactions:
Много хубава е станала а цвета е убиец !
цвета е каквото имах
но се получи добре и сега ще боядисвам цифера на едно сейко в този цвят и с каишка такава а бе ...

Всичо хубаво, ама... с една или две игли правиш шева?
с 1 криза е,от де две 

Кожата ми се струва мека и затова шевът изглежда неравномерен.И с две игли при по-мека кожа не става по-добре маѝ.