Аз в последните 4г. не съм продавал нищо в иБей , пък и другде и затова в Пей Пал има някакви 20$ дето си висят там като паяк в неловко мълчание

, но съм пазарил за хиляди и то пак през Пей Пла , но с карта Виза електрон, която ми е регистрирана там. Направо ми ги дърпат от сметката. Таксите са символични и дори не им обръщам внимание, все едно ,че съм купил нещото с 2$ по-скъпо. Мислч ,че тези такси са нормални, кой ще ти прави иначе платформи, ще ти върши услуги ей тъй, от куртоазия. За тов а не използвам други разни начини н плащане, където е неизвестно по какви пътеки тръгват нещата, а да не забравяме ,че Пей Пал ,както и ъБей ти гарантират връщането на парите при неуредици, а после си ги търсят от виновният, така излиза ,е тези такси са по скоро като застраховка, което хич не е малко.
Към Сашо Грозев : Имал съм два такива ореди доста години. Единият съвременен кварцов, а другият дамски пак кварц и още тогава рових да се изясня кое -какво е. Значи ,ако е купен в Великобритания , е наистина английската версия, всъщност единствено тя е часовникова марка и хич не е млада, барем на 70г. с регистрация в Лондон и може да е и модно аксесоарна, ако има и други неща с тази марка, като например Луи Воитон, които освен куфари ,преди няколко години си направиха и часовникарска марка със собствено производство,пак в Суиц разбира се, е, на космически цени, докато Accurist са в много ниският спектър. Производството е изнесено в Швейцария в Ла шо дьо Фонт за което е регистрирано Accurist SA
Отделно самото наименование Accurist e непреводимо, има доста такива , нещо като нарицателно станало, дали не е нещо като Акуратен , такива са подобни например Anker , Ankre, Chronometre, (все едно на "български" да ти пише "СааТ"

и правени от стотици производители и нищо незначещи, защото е факт,че под това лого има произведени както от швейцарската Брайтeкс Уотч, така и от Булова Уотч , а и от Тиел в Рула Германи. На моят дамският от вътрешната страна на капака пишеше Bulova Watch Milan Italy. , но това не са часовникарски марки на тези производители, а по-скоро търговски, което говори и ,че самата Accurist няма защитено лого ,или марка.
Струва ми се ,че часовника не е много стар, но има винтиж дизайн с механизъм на AS ,личи късна изработка. Маркировка за позлата няма да откриеш, защото най-вероятно няма такава. По-принцип истинска позлата швейцаеците слагат при по-стойностни модели, а пре последният половин век, почти никак.