Заигравки

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Публикувай отговор
kapkan
Специалист
Reactions:

Re: Заигравки

Мнение от kapkan »

Това не е трудно,ма няма донор
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Пълно е със евтини руски стенни часовници, които може да използваш за донор, ако не държиш на нещо специално.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Ми този дето ми го показваш е със синджири,такъв не видях
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

Предполагам, че машината е такава:
http://www.hermle-uhrwerke.de/cms/de/in ... 161_853_h/" onclick="window.open(this.href);return false;
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Естествена кожа,щампа скат.Не ми се получава шиенето,и е само лепена.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Благодарение на Иван55 придобих е този ГУБ за Татра, 3017 така каза.Отдавна бях решил да си направя настолен часовник,само донор липсваше.Разглобих го,промивка,смазване и вече работи идеално,за 3 дни не е мръднал минутка.Поръчах на един приятел да ми направи на компа циферблат(после ще го покажа) утре ако имам време ще ида да ми го отпечатат на самозалепващо фолио и почвам кутията.Чудих се какво да измисля за кутия и реших от материала за дръжки на ножове да е,дърво :) сега мисля каква форма да е.
http://postimg.org/image/5nies0vkh/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://postimg.org/image/7kjveeh8v/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://media.snimka.bg/s1/2020/030284087.jpg?r=0" onclick="window.open(this.href);return false;
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

Мен би ме изкефил ако е в месингова кръгла кутия - тип корабен часовник.
С оригиналното стъкло и оригиналния циферблат на километража
+ изкуствена патина на кутията, за да изглежда на нещо старо. Малко стийм-пънк ще дойде.. ;)
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

цифера е олющен,а и нямам месинг,иначе да съм го направил на гардове за ножета :) аз още на съм измислил точна форма ...
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Супер приключение :clap: Точно си го замислил,ако цифера е повреден,да ти изкарат на компютър хартиен и после отгоре с прозрачно фолио,има едно,антирефлексно.ще стане супер,ако не,трябва да е поне мат. Може да се изреже и на плотер от PVC черно и бяло мат фолио,но все пак ще си личи пластмасата.
От друга страна,все пак,ако оригиналният циферблат не е толкова зле,може да опиташ да го освежиш,иначе с нов циферблат,някак си се губи смисълът,кой ще ти разбере,че механизмът е от Татра :think: и,ако използваш оригиналната кутия и само да я доразработиш като настолен,може да се получи нещо много оригинално.Каквото и да решиш - Успех :thumbup:
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Идеята не е да направя настолна Татра,а нещо мое,примерно часовник "Капкан" :lol: скромно :oops:
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ми тогава не разбирам :roll: То в такъв случай излиза,че ти е трябвало просто някакъв механизъм с по-големи размери.В такъв случай всеки механизъм от будилник ще ти свърши работа.Имам два стилажа с будилници,все щях да ти отделя една Слава,щом е за такава цел, аз помислих,че е нещо друго.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Имам около 10 будилника,не ми харесват като механизми,този е като руските танковите,не знам как се водят,те от този тип(нали знаеш,всеки си башка луд,та и аз така)

Изображение
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Бих си поиграл още малко по дизайна,опитай още нещо :roll: Надписа ти увисва долу,а и нулата не се вързва,може би търсиш нещо нестандартно,но това е също трудна работа,вариантите с а безкрайни,от избор на символи,до комбинирането им.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Seikosha написа:Бих си поиграл още малко по дизайна,опитай още нещо :roll: Надписа ти увисва долу,а и нулата не се вързва,може би търсиш нещо нестандартно,но това е също трудна работа,вариантите с а безкрайни,от избор на символи,до комбинирането им.
Ами удари едно рамо :oops: всичко можеш да променяш :thumbup: между оста и 0 не може да слагаш нищо,че там се въртят секундите
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”